User Tools

Site Tools


platform:error_the_system_cannot_find_the_path_specified

If you run a model from the IDE and you get a log that contains the message The system cannot find the path specified. in the GAMS log

--- Job trnsport.gms Start 11/23/17 19:09:03 24.9.2 r64480 WEX-WEI x86 64bit/MS Windows
GAMS 24.9.2   Copyright (C) 1987-2017 GAMS Development. All rights reserved
Licensee: GAMS Development Corporation, USA              G871201/0000CA-ANY
          Free Demo, +1 202-342-0180, support@gams.com, www.gams.com DC0000
--- Starting compilation
--- trnsport.gms(68) 3 Mb
--- Starting execution: elapsed 0:00:00.003
--- trnsport.gms(45) 4 Mb
--- Generating LP model transport
--- trnsport.gms(66) 4 Mb
---   6 rows  7 columns  19 non-zeroes
--- Executing CPLEX: elapsed 0:00:00.008
--- Restarting execution
--- trnsport.gms(66) 2 Mb
--- Reading solution for model transport
--- Executing after solve: elapsed 0:00:00.038
--- trnsport.gms(68) 3 Mb
*** Status: Normal completion
--- Job trnsport.gms Stop 11/23/17 19:09:03 elapsed 0:00:00.038
The system cannot find the path specified.

you might suffer from a AutoRun setting in the HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Command Processor registry key. GAMS calls the command processor to execute the solver and the AutoRun variable might effect this. So you either remove the AutoRun variable from the registry key or execute the solver with a different ''solveLink'' method, e.g. solveLink=2.

platform/error_the_system_cannot_find_the_path_specified.txt · Last modified: 2017/11/24 00:15 by admin